Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@06:48:52 GMT

سرانه فضای جنگلی کرمانشاه بیش از میانگین کشوری است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۷۹۱۹

سرانه فضای جنگلی کرمانشاه بیش از میانگین کشوری است

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: سرانه فضای جنگلی در این استان از میانگین کشوری بالاتر است.

 عبدالعلی جلیلیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سرانه فضای جنگلی استان کرمانشاه به ازای هر نفر سه دهم هکتار است، گفت: این شاخص در کشور دو دهم هکتار بوده، لذا سرانه فضای جنگلی در کرمانشاه بیش از میانگین کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اضافه کرد: سرانه فضای جنگلی به ازای هر فرد در دنیا هفت دهم هکتار است و از این حیث با میانین جهان فاصله زیادی داریم.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه 527 هزار و 4.3 هکتار جنگل دارد، گفت: این استان از نظر شاخص مساحت جنگل نسبت به سرزمین، دوازدهمین استان جنگلی کشور بوده و در ناحیه رویشی زاگرس ششمین استان جنگلی است.


حال جنگل‌های زاگرس خوب است؛ اگر باران ببارد

جلیلیان در ادامه اشاره‌ای هم به حال و روز جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه داشت و گفت: هم اکنون حال این جنگل‌ها خوب است و علائمی که نشان بدهد جنگل‌ها دچار زوال شده‌اند به چشم نمی‌خورد. هرچند در صورت نداشتن بارندگی‌های خوب در بهار پیش رو احتمال بروز دوباره پدیده خشکیدگی در جنگل های زاگرس دور از انتظار نیست.

وی سپس با اشاره ای هم به روند خشکیدگی جنگل های بلوط در استان کرمانشاه داشت و گفت: از سال 1390 شاهد بروز پدیده خشکیدگی جنگل های بلوط در استان کرمانشاه بودیم و طی سالهای 1392 و 1393  به حداکثر خود رسید؛ به طوری که 170 هزار هکتار از جنگل های استان درگیر خشکیدگی شدند.

جلیلیان اضافه کرد: در سالهای 1394 و 1395 و در نهایت سال 1396 با بارش‌های خوب رخ داده در استان، در کنار اقدامات خوب مراقبتی از جنگل ها، شاهد توقف پدیده خشکیدگی جنگل‌های زاگرس در استان بودیم، به نحوی که در همان سال در تصاویر ماهواره ای و زمینی علائم بهبود در جنگل‌ها از نظر شاخص سبزینگی مشاهده می شد.

 وی در ادامه به تشریح برنامه‌های استان کرمانشاه در راستای توسعه جنگل‌های استان پرداخت و گفت: احیاء و غنی سازی یکی از برنامه های توسعه جنگلی استان کرمانشاه است که در قالب طرح ملی صیانت از جنگل های زاگرس اجرا می شود و در این طرح سالانه بین 600 تا 700 هکتار از سطوح جنگلی استان احیاء می شوند.

 وی با بیان اینکه سالانه 3500 هکتار از عرصه های جنگلی استان نیز در قالب طرح مراقبت و نگهداری از مناطق احیایی سنواتی احیاء می شود، ادامه داد: همچنین سالانه به طور متوسط 800 هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان زیر پوشش طرح‌های توسعه فضای سبز و جنگل‌کاری مشارکتی می‌رود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگل های زاگرس هفته منابع طبیعی خشکیدگی جنگل های بلوط كرمانشاه سرانه فضای جنگلی استان کرمانشاه جنگل های زاگرس جنگلی استان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه فضای‌ورزشی مهاباد ۳۵ سانتی‌مترمربع است

کیوان خوشبخت رئیس اداره ورزش و جوانان مهاباد امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: فضا‌های‌ورزشی به ۲ بخش روباز و پوشیده تقسیم می‌شود و طبق قانون باید ۵۰ درصد از فضای ورزشی هر شهرستان توسط اداره ورش و جوانان و مابقی آن توسط سایر ارگان‌ها و نهاد‌های دیگر مانند آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور احداث شود.

وی اضافه کرد: ارتقای سرانه فضای‌ورزشی تنها از عهده این اداره خارج است و باید سایر ارگان‌ها نیز در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند و اداره ورزش و جوانان تنها در اماکنی می‌تواند سرمایه‌گذاری کند که مالکیت آن در اختیار این اداره باشد.

رئیس اداره ورزش و جوانان مهاباد ادامه داد: در طرح تفصیلی جدید این شهر، ۲ فضای بزرگ در محله تپه هما و بلور پرستار به عنوان فضای ورزشی در نظر گرفته شده است که می‌تواند در ارتقای شاخص فضای‌ورزشی این شهرستان بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به مصوبات سفر استاندار آذربایجان‌غربی به مهاباد نیز اظهار کرد: این سفر ۲ مصوبه ورزشی شامل احداث سالن چند منظوره و زمین چمن مصنوعی داشت که هر ۲ طرح در مرحله برگزاری مناقصه قرار دارند.

خوشبخت افزود: هم اکنون ۳ چمن مصنوعی در مناطق روستایی و در روستا‌های آزاد، حاجی آلی کند و کولتپه در دست احداث است و بیش از ۷ هزار مترمربع چمن مصنوعی برای روستا‌های برده‌رشان واقع در بخش مرکزی و روستا‌های شهر خلیفان تامین شده است.

رئیس اداره ورزش و جوانان مهاباد همچنین اضافه کرد: اعتبار خرید چمن‌مصنوعی از محل سه درصد درآمد‌های نفتی و قرارداد‌های بین وزارت ورزش و جوانان و وزارت نفت در راستای حمایت از مناطق محروم تامین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود
  • سرانه فضای‌ورزشی مهاباد ۳۵ سانتی‌مترمربع است
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • شاخص برخورداری گلستان از صدور اسناد مالکیت، هفت درصد بالاتر از میانگین کشوری
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان