Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه گفت : پویش مردمی بذرکاری جنگل‌های زاگرس که برای اولین‌بار با مشارکت مردم انجام شد، به پیشنهاد سازمان منابع طبیعی استان کرمانشاه بود.

او گفت : بر اساس برنامه‌ریزی سازمان منابع طبیعی استان کرمانشاه، پویش مردمی بذرکاری در ۹ شهرستان استان کرمانشاه با مساحت هدف ۶۵۶ هکتار انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه افزود: به صورت مستمر در استان کرمانشاه در روز‌های جمعه ایستگاه‌های بذر در حال توزیع بذر هستند.

جلیلیان افزود: پویش‌هایی با همکاری دانشگاه‌ها، بسیج، بسیج سازندگی، سازمان‌های دانش‌آموزی، همیاران طبیعت، تشکل‌های مردمی و جوامع محلی حاشیه جنگل‌های زاگرس، خارج از مساحت هدف ۶۵۶ هکتاری مورد نظر طرح پویش مردمی، برای بذرکاری جنگل‌های زاگرس فعالیت می‌کنند.

او ادامه داد: پویش مردمی بذرکاری جنگل‌های زاگرس یک برنامه پنج ساله بلندمدت بوده که قرار است با هدف نهادینه کردن مشارکت مردم در جهت احیای رویشگاه‌های جنگلی زاگرس به صورت مستمر و خارج از برنامه پویش نیز فعالیت کنند و مردم را وارد عرصه حمایت از جنگل‌های زاگرس کنیم.

جلیلیان گفت: در سیاست راهبردی سازمان جنگل‌های استان کرمانشاه بر اساس برنامه بلند مدت ۵۰۰ میلیون اصله درخت از بذر‌ها و نهال‌های کاشته شده مستقر می‌شود.

او گفت: از دهم آذرماه امسال در یازده استان زاگرسی از آذربایجان غربی تا استان فارس با برنامه احیای جنگل‌های زاگرس به وسیله بذرکاری با مشارکت اقشار و طیف‌های مختلف تا اواسط بهمن ماه امسال انجام می‌شود.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه افزود: تمامی بذر‌های مصرفی پویش مردمی بذرکاری با همکاری مردم از رویشگاه‌های زاگرس برداشت شده و گونه‌های بومی هستند.

او افزود: بومی بودن بذر کاشته شده در جنگل‌های زاگرس استان کرمانشاه با هدف عدم انتقال آلودگی از رویشگاهی به رویشگاه دیگر و تطابق شرایط اکولوژیکی هر بذر با رویشگاه خودش صورت گرفت.

جلیلیان ادامه داد: گونه‌های پیش‌آهنگ مثل بادام تلخ، بادام جنگلی، بادام کوهی، ارژن، تنگرس و سایر گونه‌های پیشگام در رویشگاه‌های جنگلی زاگرس استان کرمانشاه، کاشته شدند.

او گفت: در مناطقی از جنگل‌های زاگرس استان کرمانشاه، که استقرار بنه و بلوط را داشتیم، اما به دلایلی کاهش پیدا کردند با کشت بنه، بلوط و گلابی جنگلی عملیات احیا انجام شد.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه با اشاره به ارزیابی طرح‌های صیانت از جنگل‌های زاگرس، گفت: در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله ۵۰۰ هکتار از مناطقی از جنگل‌ها که وسعت و تراکم آن‌ها دچار مشکل شده بودند به وسیله طرح صیانت از جنگل‌های زاگرس بذرکاری شده که از نظر ارزیابی‌های دانشگاهی و سازمان‌های اجرایی نتیجه آن موفقیت‌آمیز بوده.

او با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری جنگل‌های زاگرس پس از بذرکاری، افزود: می‌توان با حمایت مردم شاهد نتیجه مثبت بذرکاری در جنگل‌های زاگرس استان کرمانشاه هستیم.

جلیلیان گفت: بر اساس آخرین ارزیابی‌ها تاکنون ۲۱۰ هکتار از جنگل‌های زاگرس استان کرمانشاه بذرکاری شده و در سه هفته اخیر بیشترین فعالیت انجام می‌شود که تا اواخر دی ماه تمام ۶۵۶ هکتار از مساحت مورد هدف جنگل‌های زاگرس استان کرمانشاه بذرکاری می‌شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل کاری جنگل های زاگرس استان کرمانشاه بذرکاری جنگل های زاگرس پویش مردمی بذرکاری جنگل های زاگرس جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محسن موسوی عصر سه شنبه در دیدار با سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران اظهار کرد: با توجه به گرمسیری بودن این شهرستان مرزی، باید کاشت نهال متناسب با آب و هوای آن مورد تاکید جدی قرار گیرد.

وی گفت: یکی از طرح‌های خوبی که در این دولت مردمی آغاز شده، پویش کاشت یک میلیارد درخت بود که این طرح که از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز است لذا برای تحقیق این مهم باید به صورت عملیاتی در دستور کار منابع طبیعی قرار بگیرد.

وی به جذب اعتبارات در حوزه های مختلف منابع طبیعی با توجه به وسعت شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: ایجاد سازه های آبخیزداری و پخش سیلاب و از همه مهمتر کاشت نهال در عرصه های بیابانی و کانون های گرد و غبار از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه قرار بگیرد هرچند در سالهای گذشته نیز اقدامات خوبی در حوزه های یاد شده صورت گرفته است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: حفاظت و حراست از عرصه های ملی از موضوعات مهم و سازمانی است که همواره مورد توجه همکاران ما در منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بوده است.

جلیل فرهادی تصریح کرد: شهرستان دهلران دارای یک نهالستان گرمسیری و ۲ نهالستان سردسیری است ودر راستای برنامه دولت مبنی بر کاشت یک میلیار درخت و توجه و تحقق به منویات مقام معظم رهبری پویش‌های مختلف کاشت درخت با حضور مسئولان، سازمان‌های مردم نهاد و اقشار مختلف مردم در سطح شهرستان اجرا کرده است.

وی با اشاره به اینکه دهلران از مناطق سیل خیز است، افزود: با توجه به مطالعات حوزه‌های آبخیز و آبریز بخش‌های موسیان، مرکزی، میمه و زرین آباد و دشت‌های برتش، بیات در بالادست اراضی کشاورزی، اقدامات مهم و موثری در ایجاد سازه‌های خاکی انجام شده و کار های آبخیزداری در شهرستان همچنان تداوم دارد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: باتوجه به فرارسیدن فصل گرما در شهرستان و برداشت محصولات کشاورزی منابع طبیعی شهرستان برای جلوگیری از حریق های احتمالی تیم های واکنش سریع تشکیل داده است.

فرهادی ادامه داد: باتوجه به اینکه وسعت شهرستان دهلران زیاد است انتظار می رود همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی، دهیاران و شورا ها و اقشار مختلف مردم به عنوان همیار طبیعت کارکنان منابع طبیعی را یاری کنند.

کد خبر 6093778

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان