Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه حفاظت از جنگل‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت : در کشوری که سرانه جنگلی پایینی دارد، مرگ حتی یک درخت هم خیلی مهم است. با این حال جنگل‌های زاگرس این سرمایه‌های خدادادی در معرض نابودی قرار دارند و تراژدی غم انگیز مرگ تدریجی این جنگل‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه پژوهش‌های دانشگاهی حاکی از این است که جنگل‌های زاگرس در حال بازگشت به ساوان و علفزار هستند، گفت : این برگشت قطعا طی یک سال و دو سال و حتی ۱۰۰ سال و ۲۰۰ سال رخ نخواهد داد و ممکن است در یک بازه زمانی چندهزار ساله رخ بدهد، اما باید حواسمان باشد با رفتار نادرست خود با طبیعت کاری نکنیم که روند نابودی جنگل‌های زاگرس تسریع شده و این جنگل‌ها سریعتر به سمت ساوان یا علفزار بروند.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه منطقه زاگرس ۱۴ هزار و ۸۰۰ سال پیش علفزار بوده، افزود: جنگل‌های زاگرس در ابتدا شرایطی مشابه شرایط استپی و بیابانی داشته‌اند که در اثر تکامل گونه‌های جنگلی با تغییراتی که گونه‌های گیاهی آن از نظر ارتفاع داشته، به شکل جنگل‌های امروزی در آمده‌اند.

جلیلیان ادامه داد: از حدود چهار هزار سال پیش جنگل‌های زاگرس با غالبیت چند گونه از جمله بلوط بوجود آمده اند، اما متاسفانه هم اکنون این جنگل‌ها به سمت علفزار و ساوان می‌روند که باید هرطور شده جلوی این روند را بگیریم.

جلیلیان سپس با اشاره به تغییراتی که در فرم اولیه رویشی جنگل‌های زاگرس اتفاق افتاده، گفت: این جنگل‌ها در ابتدا دانه‌زاد بوده و بر مبنای پایه‌های مادری توسعه پیدا می‌کرده‌اند، درحالی که هم اکنون این فرم رویشی به فرم شاخه‌زاد و جَست زنی تغییر پیدا کرده که این وضعیت می‌تواند نابودی تدریجی جنگل‌های زاگرس را در پی داشته باشد، زیرا درختانی که به شیوه جست‌زنی یا شاخه زاد توسعه می‌یابند معمولا در برابر عوامل محیطی ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرترند.

او سپس از حریق به عنوان یکی دیگر از عواملی که می‌تواند نقش تاثیرگذاری در نابودی عرصه‌های جنگلی داشته باشد یاد کرد و افزود: آتش‌سوزی‌ها در سال‌های اخیر به یکی از نگرانی‌های جدی پیش روی حفاظت از جنگل‌های زاگرس تبدیل شده اند، چرا که در جریان حریق اغلب آسیب‌های جبران ناپذیری به جنگل‌ها وارد می‌شود که می‌تواند منجر به تبدیل مناطق جنگلی به علفزار شود.

او ادامه داد: تغییرات اقلیمی، تخریب و تصرف، تغییر کاربری و... همه و همه سبب می‌شود تا جنگل‌های زاگرس به سمت تغییر رویشگاهی و نهایتا نابودی بروند.

جلیلیان سپس با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس به عنوان یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های کشور به دلایل اجتماعی، اقتصادی، بوم شناختی و ... از عرصه‌های مهم ایران محسوب می‌شوند، گفت: تامین ۴۰ درصد آب کشور، تنوع زیستی جانوری و گیاهی بالا، اهمیت در تعدیل آب و هوا و اثرات اقلیمی، حفظ منابع خاک و جلوگیری از فرسایش از جمله کارکرد‌های این جنگل‌ها است.

او افزود: مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بین ۱۰ تا ۳۰ درصد معیشت خانوار‌های روستایی در زاگرس به این جنگل‌ها وابسته است که این میزان بر حسب شرایط اجتماعی و اقتصادی متفاوت است .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل ها جنگل های زاگرس جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند

ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • باخت تیم جوانان زاگرس مهاباد در مرحله دوم مسابقات فوتبال
  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود