Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، مساحت جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه ۵۲۷ هزار و ۴۰۳ هکتار است و از نظر مساحت جنگل‌ بین یازده استان ناحیه رویشی زاگرس، در جایگاه ششم قرار دارد.

گونه غالب جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه بلوط ایرانی است که بنه، زالزالک، گلابی جنگلی، ارزن، کیکم و آلبالوی جنگلی از دیگر گونه‌های جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از دو درصد جنگل‌های استان کرمانشاه جزو جنگل‌های انبوه به شمار می‌روند و بیش از ۳۹ درصد جنگل‌های این استان از نوع نیمه‌انبوه و ۵۸ درصد دیگر جزو جنگل‌های تُنُک دسته‌بندی می‌شوند.

جنگل‌های زاگرس را جنگل‌های شارژ آبی می‌دانند، ۴۰ درصد نیاز آبی کشور را جنگل‌های زاگرس تامین می‌شود، این جنگلها نقش مهمی در حفاظت خاک دارند، ضمن اینکه در کنار ارزش‌های زیستی در تصفیه هوا و کاهش میزان آلودگی‌های هوا نقش مهمی دارند. این جنگلها از نظر اکوتوریسمی هم دارای ارزش‌های زیادی هستند.

عدم نفوذپذیری نزولات جوی در خاک به دلیل کوبیدگی سطح خاک به علت حضور بیش از حد دام در عرصه، ریزگرد ها و گرد وغبار، آفت‌های درختان (آفت لورانتوس)،خشکسالی‌های، ورود گردشگرها و قاچاق محصولات جنگلی مثل چوب تا گرفتن زغال، وقوع آتش‌سوزی و پیامدهای ناشی از آن، تخریب‌های ناشی از اجرای پروژه‌های عمرانی و راه‌سازی و قطع درختان بلوط برای تهیه زغال... از عمده مشکلات حال حاضر جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه است.

با آغاز فصل سرما، زنگ خطر برای درختان بلوط، در مناطق وسیعی از زاگرس به صدا در آمده و به‌زودی باید شاهد تغییر چهره‌ زاگرس در آستانه‌ زمستان باشیم. به‌تازگی اخبار دیگری از منابع مطلع محلی رسیده است که حاکی از قلع‌وقمع درختان بلوط با اره برقی در جنگل‌های زاگرس است.

هر روز در یک نقطه از استان خبری مبنی بر قتل‌عام این درختان و دیگر گونه‌های گیاهی به گوش می‌رسد، «قبلاً شب‌ها درخت‌ها را می‌زدند، الان دیگر روز و شب ندارد برایشان.»، شرایط در منطقه جلالوند و عثماوند شهرستان کرمانشاه اصلاً مناسب نیست و درختان بلوط یکی پس از دیگری به زمین می‌افتند.

حمل اره‌های موتوری بدون مجوز در کرمانشاه جرم است

سیروس صفری، مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: متأسفانه این روزها افرادی ناگاه اره‌های موتوری را جایگزین تبر کرده و به جان جنگل‌های افتاده‌اند و این سرمایه ملی را تخریب می‌کنند.

وی خطاب به دارندگان و بهره‌برداران اره‌های موتور دستی در سطح استان کرمانشاه، متذکر شد: طبق اطلاعیه فرماندهی یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، از اول شهریورماه بنا بر دستور دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه به استناد ماده ۴۲ و تبصره‌های ذیل آن از قانون حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری از منابع طبیعی کشور هرگونه نگهداری، حمل و بهره‌برداری از اره‌های موتوری دستی باید با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان باشد.

صفری گفت: در غیر این صورت تمامی ظابطین خاص و عام دادگستری موظف هستند در صورت مشاهده وسیله ضبط و فرد خاطی را پس از طی مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع دهند.

وی ادامه داد: الزامی است تمام دارندگان این وسیله که به نوعی ابزار کار آن‌ها است باید به اداره منابع طبیعی شهرستان محل زندگی مراجعه و نسبت به اخذ مجوز حمل و نگهداری اقدام کنند.

مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه آخرین مهلت برای گرفتن مجوز را ۳۰ آبان‌ماه سال‌جاری اعلام کرد و گفت: به هیچ وجه این زمان اعلام شده قابل تمدید نیست.

محیط زیست متعلق به همه ما و امانتی است که فرزندانمان و نسل‌های‌آینده در اختیار ما قرار داده‌اند که متأسفانه افراد سودجو با این اره‌ها همراه با طوفان شبی کار باد سیل‌آسا می‌کنند صحبت از یک شاخه یا یک برگ نیست، آه ...که جنگل را بیابان می‌کنند.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه جنگل های زاگرس منابع طبیعی بلوط اره های موتوری قطع درختان زغال مجوز جرم فارس فارس کرمانشاه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه اره های موتوری درختان بلوط اره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران

دریافت 10 MB کد خبر 6095015

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان