Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:40:05 GMT

چرا خاموشی‌ها افزایش یافته است؟

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۴۸۰۲

چرا خاموشی‌ها افزایش یافته است؟

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر کرمانشاه به تشریح مهمترین علل افزایش خاموشی های اخیر در کشور پرداخت.

محمد جعفری اناری در حاشیه همایش بزرگ دوچرخه سواران با عنوان تجلیل از تلاشگران صنعت برق نیروگاه زاگرس کوثر که امروز(9 تیر) برگزار شد، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به گذشت یازده سال از تاسیس این نیروگاه، اظهارکرد: طی سالهای گذشته این نیروگاه در حوزه صنعت برق فعال بوده و بخشی از نیاز برق کشور و استان را تامین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علیرغم تلاش همه فعالین حوزه صنعت برق، متاسفانه در زمستان و بهار امسال شاهد خاموشی هایی در سطح کشور بودیم.

مدیرعامل نیروگاه زاگرس کوثر کرمانشاه در تشریح چرایی این خاموشی ها گفت: کمبود سوخت و افزایش قابل توجه مصرف گاز در بخش خانگی از مهمترین علل خاموشی های کشور در فصل زمستان بود.

وی با بیان اینکه خاموشی های بهار امسال هم به دلایل متفاوتی است، افزود: سالیانه حدود پنج تا هفت درصد مصرف برق کشور افزایش پیدا می کند و متناسب با این میزان افزایش مصرف، باید ظرفیت نیروگاهی هم اضافه شود که این اتفاق نیفتاده است.

جعفری اضافه کرد: در این راستا طی شش سال گذشته باید 30 هزار مگاوات ظرفیت جدید در کشور ایجاد می شد، این درحالی است که تنها 12 هزار مگاوات ایجاد ساخته شده که حدود 40 درصد برنامه پیش بینی شده است.

وی گفت: همچنین یکی دیگر از علل خاموشی ها، کاهش بارندگی ها و کم شدن تولید برق از نیروگاه های برق آبی و از سوی دیگر گرمای زودرس و استفاده زودهنگام مردم از وسایل خنک کننده و افزایش قابل توجه مصرف برق است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه برق زاگرس کوثر کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه نیروگاه ها هرساله برنامه تعمیرات معمول دارند، افزود: این برنامه باید بگونه ای اجرا شود که در پیک مصرف که از خرداد تا شهریور است، همه واحدها کاملا آماده تولید باشند، اما امسال این تعمیرات طولانی شد و باعث شد تا در اردیبهشت و خرداد بسیاری از واحدهای نیروگاهی از مدار خارج شوند و صنعت برق با تمام توان کار نکند.

وی متذکر شد: امیدواریم با مدیریت خوب دولت جدید،  اقتصاد صنعت برق کشور شکوفا شود و این صنعت که از گذشته جزو برترین صنایع و زیرساختها برای سایر صنایع دیگر بوده بتواند به جایگاه اصلی خود بازگردد.

وی در ادامه ظرفیت اسمی نیروگاه زاگرس را 648 مگاوات اعلام کرد.

جعفری در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به اهمیت مقوله ورزش، اظهارکرد: در استان کرمانشاه قهرمانان بسیار خوبی در رشته های مختلف ورزشی از جمله در رشته دوچرخه سواری داریم.

وی اضافه کرد: علیرغم اینکه در کرمانشاه زیرساخت مناسبی برای این رشته نیست، اما ورزشکاران قهرمان خوبی داریم که ملی پوش هستند و باید از آنها حمایت کرد.

مدیرعامل شرکت نیروگاه زاگرس کرمانشاه گفت:  باتوجه به اینکه رئیس هیات و تعدادی از ورزشکاران این رشته از کارکنان نیروگاه هستند و از طرف دیگر استاندار کرمانشاه نیز عضو هیات رئیسه فدراسیون است، حمایت های لازم را از آنها خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی كرمانشاه برق نیروگاه زاگرس زاگرس کوثر خاموشی ها صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی ادامه داد: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از این حضور سرمایه‌گذاری بانک‌ها در صنعت نفت را تجربه کرده بودیم و نتیجه آن قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری شد که در تاریخ صنعت نفت و کل کشور بینظیر و منحصر به فرد بوده؛ از آن حجم هم ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه میدان‌های مشترک بوده است.

خجسته‌مهر با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور در چهار استان خوزستان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد افزوده می‌شود.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با همکاری بخش خصوصی و هلدینگ‌های پتروشیمی، جهش دوم در سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها را رقم می‌زنیم که این سرمایه‌گذاری مولد، راهبردی و معنادار است زیرا قراردادهایی جذاب، زودبازده و درآمدزا هستند.

خجسته‌مهر سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: معنای سال جهش تولید با مشارکت مردم این است که بسیاری از مردم ایران جزو سهام‌داران خرد و کلان واحدهای پتروشیمی هستند و هرکدام از آنها که پولی دارند در پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع قراردادهایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!