Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@01:36:17 GMT

خشکسالی جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۸۱۷۰

خشکسالی جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: خشکسالی امسال، جنگل‌های زاگرس را دوباره در معرض خشکیدگی قرار می‌دهد.

عبدالعلی جلیلیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه خشکسالی در حوزه های مختلف روی جنگل های زاگرس تاثیر سوء گذاشته، گفت: خشکسالی باعث ضعف فیزیولوژیکی درختان جنگلی شده و زمینه طغیان آفت سوسک چوبخوار را در جنگل ها بوجود آورده که در چنین شرایطی جنگل ها وارد فاز خسارت زایی خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وقتی آفت سوسک چوبخوار در جنگل های زاگرس حالت طغیانی به خود بگیرد کم کم درختان بلوط علائم خشکیدگی بلوط را از خود نشان خواهند داد، تاکید کرد: در صورت تداوم خشکسالی‌ در سال آینده قطعا جنگل‌های بلوط گرفتار خشکیدگی خواهند شد.

رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اضافه کرد: هم اکنون جنگل های زاگرس در حال استفاده از اندوخته های سالهای قبل بوده و تحت تاثیر خشکسالی و کمبود بارش‌ها وارد فاز خسارت زایی نشده اند، اما اگر در پاییز و زمستان و بهار آینده  بازهم خشکسالی را داشته باشیم، قطعا درختان بلوط وارد فاز خسارت زایی ناشی از خشکیدگی خواهند شد.

جلیلیان  با بیان اینکه پیش از این در سالهای 1388 تا 1390 جنگل های بلوط زاگرس در اثر تغییرات اقلیمی و خشکسالی  در معرض خشکیدگی قرار گرفته بودند، گفت: گرچه پدیده خشکیدگی جنگل های زاگرس از سال 1390 به صورت جدی بروز کرد و تا سال 1393 هم ادامه داشت، اما در نهایت در سال 1394 متوقف شد، با این حال اگر خشکسالی ها تداوم پیدا کند جنگل های زاگرس دوباره گرفتار خشکیدگی بلوط خواهند شد.

جلیلیان اضافه کرد: در دوره گذشته 170 هزار هکتار از جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه با درجات مختلف گرفتار خشکیدگی بلوط شده بودند که همه این سطوح دوباره در معرض خشکیدگی هستند.

 وی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح های احیاء، توسعه و غنی سازی جنگل‌های زاگرس داشت و  گفت: سالانه 600 هکتار طرح توسعه جنگل های زاگرس با بذور را داریم که پس از کاشت این بذور جنگلی، در اثر بارندگی ها سیستم ریشه ای آنها تکامل می یابد، لذا در صورت عدم وجود بارش ها این بذور از بین خواهند رفت و طرح های توسعه ای جنگلی با افت سطح سبز مواجه خواهند شد.

 وی ادامه داد: علاوه بر این سالانه طرح های دیگری مثل توسعه جنگل با نهال را در سطح منابع طبیعی استان داریم که در نبود بارندگی ها این طرح‌ها هم با مشکل مواجه خواهند شد و بخش هایی زیادی از نهال ها از بین خواهند رفت.

جلیلیان با اشاره به در دست اجرا بودن طرح زراعت چوب در استان، گفت: این نوع طرح ها معمولا در کنار رودخانه های دائمی و فصلی اجرا می شوند که با توجه به کم آب بودن این منابع و نیاز بالای آبی این گونه‌ها در فرآیند چوب‌دهی، این طرح ها نیز در اثر خشکسالی با مشکل مواجه خواهند شد.

 انتهای پیام


 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی خشكسالي جنگل های زاگرس كرمانشاه خشکیدگی درختان بلوط جنگل های زاگرس خواهند شد جنگل ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۸۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد

میانگین بارش سال‌ زراعی جاری در سیستان و بلوچستان از سوی مدیرکل هواشناسی این استان اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل هواشناسی استان، محسن حیدری اظهار کرد: میزان بارش از ابتدای سال زراعی در استان تاکنون ۱۲۱.۸ میلی‌متر بود که ۴۹.۴ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت این دوره است، همچنین میانگین بارش بلندمدت سال زراعی استان ۱۰۰.۷ میلی‌متر است که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلندمدت سال زراعی مشابه افزایش پیدا کرده است.

وی درباره بارش‌های مونسون افزود: احتمال بارش‌های خوب تابستانه مونسونی در جنوب‌شرق کشور و استان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این استان ۲۰ سال درگیر خشکسالی بوده است، گفت: این بارش‌ها می‌توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش دهند، همچنین با توجه به ادامه‌دار بودن روند خشکسالی در استان در مدت زمان ده ساله ۹۹.۳ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

وی ادامه داد: میانگین دمای استان تا خرداد ۰.۵ تا ۱ درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه‌خرداد تا شهریور در نیمه‌شمالی استان ۱ تا ۲ درجه بیشتر از نرمال و در نیمه‌جنوبی ۰.۵ درجه بیشتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

حیدری میانگین دمای استان سیستان و بلوچستان را از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۹.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه‌ای دمای استان نسبت به دوره بلندمدت مشابه خبر داد.

کد خبر 749355

دیگر خبرها

  • باخت تیم جوانان زاگرس مهاباد در مرحله دوم مسابقات فوتبال
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)