Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله با آغاز فصل گرما و به دلیل بی‌توجهی گردشگران و عوامل انسانی بخشی از جنگل‌های زاگرس به خاکستر تبدیل می‌شود. ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۹ استانها کرمانشاه نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، آتش‌سوزی یکی از عوامل مهم ایجاد اختلال در اکوسیستم‌های جنگلی کشور است که علاوه بر آسیب به عرصه‌های طبیعی حیات جانداران را نیز تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشته‌‌کوه‌های زاگرس وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران است که با گستردگی در 11 استان کشور 6 میلیون هکتار مساحت دارد و 40 درصد جنگل‌های ایران را شامل می‌شود.

اما زاگرس در این میان سهم بیشتری از آتش‌سوزی‌ها را دارد و سالانه بسیاری از گونه‌های گیاهی و بلوط‌هایش در آتش خاکستر می‌شود.

استان کرمانشاه با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و مرتع یکی از منابع مهم جنگل‌های زاگرس است و به گفته مسئولان منابع طبیعی در بیش از 100 مورد آتش‌سوزی در مناطق جنگلی کرمانشاه طی سه سال اخیر بیش از 434 هکتار از طبیعت استان در آتش خاکستر شده است.

بررسی‌ها نشان داده عامل 98 درصد از آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های استان انسانی است و سهم رعد و برق و عوامل طبیعی بسیار ناچیز است اما با آغاز آتش‌سوزی به دلیل کمبود تجهیزات، امکانات و کوهستانی بودن مراتع مهارش سخت می‌شود.

پایان آتش‌سوزی جنگل‌های گچساران پس از 80 ساعت / همه ارگان‌ها برای مهار حریق به میدان آمدند26 سورتی پرواز بالگردهای هوانیروز ارتش برای اطفا حریق مسجدسلیمانهلال احمر: مسئولیت اطفای حریق جنگل ها با وزارت جهاد کشاورزی است

380 هکتار از مراتع بوزین و مره‌خیل طعمه حریق شد

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از وقوع آتش سوزی گسترده در منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه خبر داد و گفت: بر اثر این آتش سوزی بیش از 380 هکتار از مراتع و جنگل‌های این منطقه در آتش سوخت.  

سردار علی اکبر جاویدان عنوان کرد: این آتش سوزی گسترده از عصر روز چهارشنبه در جنگل‌های باینگان و اطراف پاسگاه نظامی مره خیل آغاز و تا حوالی صبح امروز (پنجشنبه) ادامه داشت. 

وی افزود: شیب تند منطقه، کوهستانی و صعب العبور بودن و از طرفی پوشش گیاهی انبوه و متراکم و جنگلی بودن منطقه و وجود هیزم های خشک در این مناطق باعث گسترش بیشتر آتش و شعله ور شدن حریق و عدم مهار به موقع آن شد. 

جاویدان عنوان کرد: این آتش سوزی گسترده ابتدا از ساعت 15 تا 23 روز 6 خرداد رخ داد و پس از اطفاء آن متاسفانه از ساعت 7 صبح روز هفتم خرداد مجددا شعله ور و تا ساعت 3 بامداد امروز (هشتم خرداد) ادامه یافت. 

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه گفت: در این آتش سوزی گسترده متاسفانه بیش از 380 هکتار از جنگل‌ها و مراتع منطقه حفاظت شده بوزین و مره خیل طعمه حریق شد که در نهایت با حضور گسترده نیروهای نظامی و انتظامی، منابع طبیعی، نیروهای امدادی و اهالی بومی منطقه مهار گردید. 

وی با بیان اینکه علت وقوع این آتش سوزی در دست بررسی و اقدام قرار دارد افزود: هنوز میزان خسارت وارد آمده به جنگل‌ها و مراتع منطقه اعلام نشده است. 

جاویدان عنوان کرد: در این آتش سوزی متاسفانه یکی از نیروهای تیپ انصار الرسول(ص) نیز که به عنوان نیروی کمکی حضور پیدا کرده بود هنگام مهار آتش، دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.

کمبود شدید محافظ در جنگل‌ها و مراتع استان

کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه منابع طبیعی استان یک میلیون و 700 هزار هکتار وسعت دارد اظهار داشت: 527 هزار هکتار آن را جنگل و مابقی را مراتع تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه از نظر داشتن جنگل رتبه 12 کشور را دارد عنوان کرد: جنگل‌ها مخزن و منبع 40 درصد از آب‌های زاگرس هستند و سالانه بین 200 تا 500 مترمکعب در هر هکتار آب جذب می‌کنند و در هر هکتار 2.5 تن اکسیژن تولید می‌شود و 2.5 تن گرد و غبار در خود رسوب می‌کنند.

کولانی با اشاره به اینکه 63 هزار نفر به طور مستقیم از علوفه بهره‌مند می‌شود افزود: سالانه بیش از 300 میلیارد تومان علوفه برداشت می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: وسعت و صعب‌العبوری استان و کمبود امکانات و نیروها از جمله مشکلات نگهداری جنگل است.

وی با بیان اینکه براساس استانداردها برای هر 5000 هکتار جنگل یک نفر و در مراتع برای هر 10 هزار هکتار یک نفر محافظ باید وجود داشته باشد گفت: در استان کرمانشاه هر 27 هزار هکتار دارای یک محافظ است.

کولانی با اشاره به اینکه آتش‌سوزی در منابع طبیعی در سال 97 حدود 82 درصد و در سال 98 حدود 30 درصد کاهش یافته است افزود: انسجام و یکپارچگی و همکاری سازمان‌های مردم نهاد و نیروهای نظامی و انتظامی و مردم سبب این کاهش شد.

وجود 80 نقطه بحرانی حریق در منابع طبیعی استان 

بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه کم‌توجهی گردشگران و رانندگان عبوری و جارسوزی از مهمترین عوامل وقوع آتش‌سوزی است اظهار داشت: جارسوزی سبب نابودی خاک و آلودگی هوا می‌شود و دادستانی به این موضوع ورود پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه امکانات موجود به دلیل وسعت استان پاسخگو نیست عنوان کرد: اکنون بیش از 200 دستگاه دمنده در منابع طبیعی وجود دارد.

بالایی با اشاره به اینکه 80 نقطه بحرانی از نظر حریق در منابع طبیعی استان وجود دارد گفت: این نقاط شناسایی شده‌اند و امکانات زیادی در آن نقاط متمرکز شده‌اند اما در مجموع مردم در این زمینه نقش محوری و اساسی دارند.

انتهای پیام/832/ش

R41380/P/S6,68/CT7 واژه های کاربردی مرتبط آتش سوزی جنگل ها و مراتع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل ها و مراتع آتش سوزی جنگل ها و مراتع منابع طبیعی استان آتش سوزی گسترده استان کرمانشاه جنگل ها و مراتع منابع طبیعی آتش سوزی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)

عصر ایران ــ نهادهای فرهنگی و مذهبی کشور امسال بیشتر از 7 هزار میلیارد تومان بودجه می‌گیرند. در این لیست نام نهادهایی هست که احتمالا مردم کمتر آنها را می‌شناسند. حدود 16 هزار میلیارد تومان از این رقم به حوزه‌عهای علمیه می‌رسد.

گزارش را این‌جا ببینید

هزار و 227 میلیارد تومان هم برای کمک به معیشت روحانیون در نظر گرفته شده است. اثرات عملکرد بسیاری از این نهادها در زندگی مردم دیده نمی‌شود. برای مثال اثرات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی میان مردم به طور دقیق مشخص نیست. بودجه صدا و سیما هم بیشتر از 22 هزار میلیارد تومان است اما در این سال‌ها مخاطبانش را از دست داده. این ارقام در حالی به این نهادها تخصیص داده شده که بسیاری از آثار میراث فرهنگی کشور به دلیل نبود بودجه برای مرمت به حال خود رها شده است. این گزارش را در این باره ببینید. 

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حریق شهرک امامزاده ابراهیم شفت تلفات جانی نداشت/۴۰ واحد طعمه حریق شد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • کامیون حامل بیسکویت طعمه حریق شد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان