Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: حدود 170 هکتار از زمین‌های منطقه ویژه اقتصادی زاگرس اسلام‌آباد غرب توسط متقاضیان خریداری شده، ولی هنوز هیچگونه اقدامی انجام نداده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، سال‌هاست که برای رونق اقتصادی مناطق خاص دولت مجوز مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را در کشور صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مناطقی که امتیازات ویژه‌ای از نظر مالیات و عوارض گمرکی دارد و موجب تحول اقتصادی برای آن مناطق خواهد شد.

استان کرمانشاه در حال حاضر از دو منطقه ویژه اقتصادی برخوردار است، ولی هنوز کاملا عملی نشده است.

ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب طی نخستین سفر استانی هیأت دولت مورخ 30 آذرماه سال 85، مصوب و در تاریخ چهارم مهرماه سال 89، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در یازدهم آبان‌ماه سال 89 قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مذکور از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.

برای اطلاع از آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب به سراغ بهزاد باباخانی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه رفتیم.

وی در این خصوص، اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب در سال 89 در مساحتی حدود 850 هکتار مصوب هیأت وزیران شد که سازمان همیاری شهرداری‌های استان کرمانشاه به‌عنوان سازمان مسؤول منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب تعیین شد.

باباخانی ادامه داد: بخش عمده‌ای از سهامداران منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب از شخصیت‌های حقوقی و حقیقی اقتصادی استان بودند که در سال 92 پیشنهاد تاسیس یک شرکت به‌نام «منطقه ویژه اقتصادی زاگرس» به‌عنوان سازمان مسؤولی آن را دادند.

وی تصریح کرد: شرکت منطقه ویژه اقتصادی زاگرس در سال 92 به تصویب هیأت وزیران رسید و بخش خصوصی سازمان مسؤول این منطقه ویژه اقتصادی شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: در تصویب‌نامه مذکور مساحت محدوده منطقه ویژه از 850 هکتار به 143 هکتار کاهش یافت.

وی در توضیح علت کاهش مساحت منطقه ویژه اقتصادی زاگرس، افزود: علت آن این بود که هیأت وزیران فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای 850 هکتار را قدری دشوار می‌دانستند وآن را به 143 هکتار تقلیل دادند، اما همان 850 هکتار الان هم قابل توسعه است.

باباخانی به زیرساخت‌های همچون آب، برق، دیوارکشی و استقرار گمرک در این منطقه اشاره و بیان کرد: گاز هنوز به این ناحیه نرسیده است حدود 30 میلیارد تومان اعتبار برای انتقال گاز لازم است.

وی گفت: حدود 170 هکتار از این منطقه توسط متقاضیان خریداری شده، ولی هنوز هیچگونه اقدامی انجام نداده‌اند، واحدها مستقر نشده‌اند به دوستان ذی‌ربط گفته‌ایم هر چه سریع‌تر وضعیت زمین‌های خریداری شده را تعیین تکلیف کنند.

باباخانی در خصوص منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین نیز، گفت: طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین با پیگیری مدیریت ارشد استان و معاون اقتصادی استانداری به مرحله نهایی رسیده و ان‌شاءالله با تصویب این منطقه ویژه اقتصادی شاهد توسعه اقتصادی استان خواهیم بود.

آنچه از گفته باباخانی برداشت می‌شود، زمین‌های در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس توسط متقاضیان برای احداث واحدهای تولیدی خریداری شده که تاکنون کار خاصی در آن انجام نشده، علت این کار را از علی‌‌حیدر کرمی مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری استان کرمانشاه که به عنوان سهامدار، سازمان مربوطه درصدی از منطقه ویژه اقتصادی زاگرس را عهده‌دار هستند، جویا شدیم.

وی به برگزاری چندین جلسه با سهامداران منطقه ویژه اقتصادی زاگرس اشاره کرد و گفت: متاسفانه بحث تحریم‌ها در راستای نهایی کردن این پروژه تاخیر به‌وجود آورده است.

کرمی تصریح کرد: سهامداران در این منطقه با جدیت پیگیر موضوع هستند، اما تحریم‌ها مشکلاتی را به وجود آورده است که ان‌شاءالله با رفع آن‌ها، این پروژه خیلی مهم و اساسی به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری استان کرمانشاه ادامه داد: از زمانی که تحریم‌ها شدت گرفته تا حدودی به روند کارها به خصوص کارهایی که نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی دارد تاثیر گذاشته، پیگیر هستیم تا مشکلات به‌طور جدی رفع و مرتفع شوند.

وی گفت: تمام موضوعاتی که در راستای بازشدن درب اقتصادی استان لازم است به همین مناطق که دارد ایجاد می‌شود، برمی‌گردد؛ اگر منطقه ویژه اسلام‌آباد غرب به مرحله نهایی برسد، تعداد زیادی از جوانان بیکار جذب همین مناطق می‌شوند.

کرمی فلسفه و رسالت اصلی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی را اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری اعلام کرد و گفت: تسهیلات و امتیازهای خاصی در این مناطق به سرمایه‌گذار داده می‌شود تا فضا برای سرمایه‌گذاری فراهم شود و سرمایه‌گذار با آرامش خاطر سرمایه‌گذاری کند.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه مناطق آزاد اقتصادی دولت اسلام آباد معاون اقتصادی خریداری هیات وزیران تحریم ها بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود
  • پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند
  • ایجاد دهکده لجستیکی مرزی سرخس
  • افزایش ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • جشن روز کارگر در بوشهر برگزار شد
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند